Foto lezingen

-De persoon in kwestie-
Sommige mensen weten niet wat het inhoudt, of wat er bij komt kijken. Het lezen van een foto is voor mij soms net het lezen van een boek, maar dan het lezen van een menselijk boek. Ik krijg vaak fragmenten te zien hoe iemand als persoon is of in het leven staat. Dit kan gepaard gaan met
lichamelijke klachten, maar ook met situaties of bepaalde gebeurtenissen die men is overkomen. Dit kan erg confronterend zijn en oud zeer naar boven halen wat je wellicht vergeten bent, of waar je wellicht midden in zit en mee te maken hebt. Het kan werkelijk alle kanten op gaan: suïcidaliteit,
moord, ongevallen, verlies van dierbaren, mishandeling, maar het kan ook mooie momenten naar boven halen. Vaak gebeurt het ook dat ik bepaalde specifieke pijnklachten weet te benoemen, maar ik zal en mag nooit medisch advies verstrekken.

Ik kan echter wel soms als tip meegeven om een arts te raadplegen. Een fotolezing neemt voor mij vaak 30-45 minuten in beslag als ik dit in automatisch schift ga opschrijven. Het kan soms zijn dat er gedurende de dag beelden bij mij naar boven komen die ik dan ook zeker ga benoemen. Alles wat er in me op komt zal ik dan ook zeker benoemen en niets zal onder stoelen of banken gestoken worden. Ik probeer je bewust te maken vanuit mijn eigen ervaring en je iets mee te geven, zodat je weer positief in het leven komt te staan. Wat ik vaak zie en merk is dat veel mensen zich er sterk in herkennen en dat het vaak een bevestiging is welke je kan helpen om een drempel over te steken. Op liefdesgebied, huidige relaties of persoonlijke groei, niets is te gek en je hoeft je ook zeker niet te schamen. Ik zal, met alles wat er zich afspeelt, of heeft afgespeeld, je nooit veroordelen of benadelen. Objectief en neutraal zal ik hier ten allen tijden in blijven.

-Overleden dierbare-
Ook foto’s van overleden personen, waaronder ook kinderen, komen geregeld voor. Dit is voor mij toch wel iets heel moois en spannends, want het komt ook vaak voor dat ze een boodschap mee willen geven, zeer gedetailleerde voorwerpen laten zien, namen doorgeven of hun toedracht van het overlijden. Een rollercoaster aan emoties komen hier vaak bij los en kunnen ook ingrijpend zijn voor mij, maar dat geldt ook voor een persoon in levende lijve. Ook zie en neem ik geregeld de energie van een overleden vrouw of man waar, welke naast de persoon staat die nu in leven is en waar ik de reading voor doe.

-Foto’s van kinderen-
Kinderen kunnen erg kwetsbaar zijn voor het lezen van hun foto. Foto’s van kinderen onder de 12 jaar lees ik ook niet op de Facebook groep, maar lees ik altijd privé. Er zijn namelijk genoeg mensen die denken “ik laat eerst mijn kind wel lezen”.

Voor een kind kan dit onbewust een nare ervaring zijn, want je zit immers wel in hun koppie te wroeten wat ze als onprettig kunnen ervaren. Ook bij kinderen komt het geregeld voor waarom ze soms een bepaald gedrag vertonen waar de ouders zich geen raad mee weten. Kinderen onder de 12 jaar zien en voelen vaak vele malen meer dan oudere personen en kunnen last hebben van bijvoorbeeld het zien van overleden personen die ze kennen of
juist niet. Soms geven ze dit aan, maar dit wordt vaak weggewuifd alsof ze gek zijn.

Maar het kan ook zijn dat ze gewoon HSP zijn (High Sensitive Person). Ook in vele gevallen kunnen ze last hebben van een relatie/huwelijk die niet strookt, of ze worden gepest op school, ze of hebben last van ervaringen uit vorige levens.

-Kortom-
Het kan dus werkelijk alle kanten op gaan en erg vermoeiend zijn voor beide partijen, maar zeker ook spannend om iets te mogen vertellen over iemand die je totaal niet kent…..