Kaart leggingen

Het werken met kaarten is eigenlijk voor mij iets wat veel later is begonnen en op mijn pad is gekomen en is gaan ontwikkelen. 

Maar wat houd dit nou precies in? Ook het leggen van kaarten kan voor mijn een goed hulpmiddel zijn om situaties letterlijk in kaart te brengen. Ik werk hierbij over het algemeen met “heden-richtlijnen-vooruitzichten”.

Toch ervaar ik dat er meer mensen sceptisch zijn voor kaartenleggingen dan fotolezingen. Het leuke hiervan is dat wat ik als eerste doe het uitlegboekje aan de kant gooi! Ik visualiseer letterlijk de persoon in kwestie in de kaarten gebaseerd op de afbeeldingen en fantaseer daarbij mijn eigen verhaal puur op gevoel. Vaak moet ik lachen hoe mensen erop reageren en hoe de spijker op de kop geslagen wordt. Persoonlijk werk ik met een 3-tal kaarten decks, Tarot, Lenormand, en Orakel kaarten die ik op gevoel heb uitgezocht, puur om de illustraties. Zonder een beeld van iemand leg ik kaarten via Whatsapp/ Facebook messenger of in live uitzendingen via YouTube. Hier gebruik ik deze kaarten en pas deze toe in real life leggingen en volg mijn gevoel en ingevingen. Ook dit kan zeker confronterend wezen voor diegene die ze ontvangt. Qua richtlijnen probeer ik ten aller tijden datgene mee te geven waarvan mijn gevoel zegt, daar kan je wat mee of ik probeer juist je ergens bewust van te maken en handvatten mee te geven. De vooruitzichten die ik bij de kaarten leg, geven een indicatie van wat kan komen, financiële aspecten, liefde en relaties, conflicten of confrontaties maar ook persoonlijke groei komt voor. Het stukje toekomst zijn ook vaak dingen waar mensen nieuwsgierig naar zijn. Dit wil niet zeggen dat dit altijd uitkomt omdat je deel ergens zelf invloed op hebt of kan bepalen want niet alles wordt op een dienblad aangereikt. Ook kaartleggingen kunnen behulpzaam zijn op eventuele vragen die je erbij mag en kan stellen. En een kaartlegging in combinatie met een foto lezing geeft over het algemeen het mooiste totaalbeeld over een persoon.